Samarbete med Dalen - ”Kung Ketil” instruktör

Skellefteå Floorball Cup inleder ett samarbete med SSL-klubben IBK Dalen.

Samarbetet innebär inte minst att Dalens norske landslagsstjärna Ketil Kronberg blir instruktör för utespelare under mervärdeskvällen i Skellefteå Floorball Cup lördag den 29 april.

– ”Kung Ketil” är en legendar i innebandyvärlden och presterar fortfarande som 42-åring på den allra högsta nivån med bland annat spektakulära individuella prestationer i VM i Schweiz nyligen. Hos oss kommer Ketil att bli ett populärt och kostnadsfritt bonusinslag för alla cupdeltagare som vill utveckla sin innebandy. Ketils sommarcamps är sedan tidigare väldigt uppskattade och lockar många, säger Jonas Fahlman, general manager, Skellefteå Floorball Cup.

 

Dalen kommer även till spel med herrlag, damlag, ungdomslag och paralag (Umeå Flyers) i Skellefteå Floorball Cup.

– Det höjer givetvis statusen över hela fältet att få med Dalen och ger andra lag på olika nivåer möjligheten att utmana riktiga topplag, säger Fahlman.

Dalens klubbdirektör Urban Karlsson säger:

– Skellefteå Floorball Cup är ett utmärkt initiativ för att stärka innebandyns position i norr där vi gärna vill vara med och bidra. För oss blir det ett trevligt sätt att avsluta säsongen för våra lag och en chans för IBK Dalen att synas i Skellefteå där det händer mycket nu. Vi kommer även att hjälpa till att marknadsföra varandras cuper inklusive våra höstcuper, Scandic Cup för seniorlag och Umeå Floorball Festival för ungdomslag.

 

Sedan tidigare är Pontus Bohman, landslagets målvaktstränare, klar som instruktör för målvakterna i Skellefteå Floorball Cup.

– Vi återkommer med ett namn som ska hålla i en föreläsning i ämnet ledarskap för alla ledare som deltar i Skellefteå Floorball Cup. I samarbete med RF-Sisu erbjuder vi även en gratis utbildning i föräldraskap kopplat till idrott för föräldrar till barn vars lag är med, säger Fahlman.