Ukrainarna kommer tillbaka till SFBC!

De ukrainska domarna Artem Zolotar, Volodar Ilyk, Igor Ivanchenko och Danil Abeliashev kommer tillbaka för att döma Skellefteå Floorball Cup 30/4–5/5 2024!

Kvartetten dömer innebandy på internationell toppnivå och blev väldigt uppskattade av deltagarna och besökarna när de gästade SFBC tidigare i år.

– Skellefteå Floorball Cup är en av de allra bästa turneringarna i Europa, säger Artem Zolotar.

När ukrainarna var med som domare i Skellefteå Floorball Cup 28/4–1/5 2023 befann de sig längre norrut än de någonsin tidigare varit.

– Det var trevligt att besöka Skellefteå och en helt ny turnering under en fin årstid när det har blivit vår. Vi ser fram emot att komma tillbaka och att få tillbringa mer tid i Skellefteå, säger Igor Ivanchenko.

– Vi fick träffa andra lag än de som vi är vana vid att döma och det var bra kvalitet på lagen som var med i både ungdomsklasserna och seniorklasserna. Hela mottagandet som vi fick i Skellefteå var toppen, lagen som vi dömde klagade inte på oss och vi fick även fin support från publiken. Det är också roligt att kunna ta del av alla fina bilder från cupfotografen Andreas Forslund, säger Volodar Ilyk.

– Det är en härlig atmosfär och en väldigt familjär känsla kring Skellefteå Floorball Cup. Jag älskar swedish fika och i Skellefteå får vi det bästa fikat i Sverige. Jag hoppas få smaka Mari-Anne Fahlmans bullar igen när vi kommer tillbaka, säger Danil Abeliashev.

– Vi dömer på många håll i hela Europa. Som domare är Skellefteå Floorball Cup en av de allra bästa turneringarna att komma till med tanke på hur välordnat allting är, en fantastisk organisation där arrangörsstaben jobbar hårt för att alla ska känna sig välkomna, säger Artem Zolotar.

 

Jonas Fahlman, general manager, Skellefteå Floorball Cup, säger:

– Jag är väldigt glad över det faktum att vi har lyckats hitta en lösning för att ta hit mina ukrainska vänner under hela SFBC-veckan 2024. Först och främst känns det gott i hjärtat att vi kan vara med och göra en humanitär insats för människor vars folk och land plågas på ett fruktansvärt sätt av Rysslands invationskrig. Sedan är det synnerligen positivt för de deltagande lagen att vi tack vare ukrainarnas medverkan kommer att kunna tillsätta högkvalitativa domare som också är i utmärkt fysiskt skick och därför kan döma många matcher ett antal dagar i rad.