Fyra spännande sportprofiler blir föreläsare i SFBC!

Sportprofilerna Hanna Marklund, Jonathan Hedström, Rune Fabio Engström och Pontus Boman blir föreläsare i Skellefteå Floorball Cup 2024.

– Vi gläds mycket över det faktum att den här kvartetten väljer att ställa upp och vara en aktiv del av Skellefteå Floorball Cup. I den #plusmeny som vi erbjuder alla deltagare i SFBC 2024 blir det dessutom helt gratis för spelare och ledare att delta på föreläsningarna samt Pontus praktiska målvaktspass, säger Jonas Fahlman, general manager, Skellefteå Floorball Cup.

Föreläsningarna kommer att genomföras i huvudarenan Balder under helgen 3–5/5 2024 samtidigt som tävlingsklasserna i Skellefteå Floorball Cup spelas. Den andra upplagan av SFBC startar redan 30/4 (öppna klasser) och pågår även 1/5 (klasser för de yngsta spelarna upp till och med 11 år) och 2/5 (företagsklass).

En presentation av föreläsarna:

* Hanna Marklundär numera mest känd som fotbollsexpert i SVT och är en erfaren föreläsare med uppdrag land och rike runt. Tidigare var Hanna en av världens bästa försvarsspelare och bland hennes fotbollsmeriter finns bland annat två Champions League-titlar, tre SM-guld, VM-silver och EM-silver.

– Skellefteå Floorball Cup ger möjligheter att utveckla sporten, individer och lag. Det roligaste som finns är cuper som stärker sammanhållningen, att vara tillsammans, säger Hanna.

– När Hanna vann Diamantbollen 2005 hade jag turen att vara på plats vid prisutdelningen på Hovet och då förstod jag hur stor Hanna från lilla Varuträsk hade blivit. I år levererade Hanna ett oerhört starkt sommarprat i P1 och nu ska det bli väldigt intressant att få lyssna på det hon kommer att framföra i SFBC-sammanhanget om att leda sig själv, säger Jonas Fahlman.  

* Jonathan Hedström är mest känd inom hockeyvärlden som före detta landslagsspelare och med meriter även från inte minst NHL. Den här säsongen har Jonte hockeyuppdrag både som SHL-scout åt Timrå och som ungdomsansvarig i Huddinge. Därutöver föreläser Jonte på olika platser i Sverige om psykisk hälsa.

– Det känns grymt skoj att få komma hem till staan och föreläsa. Jag har känt Jonas i så många år och han gör ett grymt jobb med SFBC. Så ladda upp, för jag kommer att svinga högt och lågt, säger Jonte.

– Jag fick förtroendet att skriva Jontes självbiografi ”Jonte – rakt från hjärtat” för nio år sedan. Jonte var väldigt modig i boken och berättade öppet om missförhållanden i hockeyns gammalmodiga ledarskap och kring sina egna problem med ätstörningar. Han blev den första som riktigt trädde fram inom hockeyn i dessa tidigare tabubelagda frågor. Jonte kommer att ha mycket att dela med sig av kring psykisk hälsa till ungdomar och ungdomsledare i SFBC, säger Jonas Fahlman.  

* Pontus Boman blir både föreläsare och målvaktsinstruktör i den kommande upplagan av Skellefteå Floorball Cup. Pontus kommer ursprungligen från Skellefteå, bor numera i Göteborg och är en av världens mest välrenommerade målvaktstränare. Även den här säsongen har han uppdrag som målvaktstränare i såväl damlandslaget som i Pixbos damlag i SSL samt i Pixbos herrlag i SSL.

– Jag är stolt över att få återvända till Skellefteå Floorball Cup. Jonas har verkligen dragit igång något storartat, något som blev succé redan första året och kommer att göra stor skillnad för både Skellefteå och Norrlandsinnebandyn. Den här cupen kommer inom nolltid att utmärka sig som en av världens allra bästa innebandycuper med alla matcher och allt mervärde som erbjuds i samband med cupen. Jag ser fram emot det redan nu, säger Pontus.

– Pontus var med oss redan i premiärupplagan och han har i våra utvärderingar fått toppbetyg av både målvakter och ledare som tog del av hans tips och tricks. Chanserna får ses som mycket goda att Pontus kommer till SFBC som nybliven världsmästare och svensk mästare, säger Jonas Fahlman.  

* Rune Fabio Engström är förbundskapten för det italienska damlandslaget som har ambitionen att kvala in till A-VM i Tjeckien 2025. Rune har tidigare mångåriga meriter som SSL-tränare på både dam- och herrsidan och har i sitt yrkesliv utbildat poliser i ledarskap. Rune kommer ursprungligen från Kiruna och bor idag i Stockholm och Milano.

– Skellefteå är en fantastiskt fin idrottsstad och innebandyn har alltid varit stark i Skellefteå. Jag är övertygad att Skellefteå Floorball Cup har alla möjligheter att vara en riktig stor och framgångsrik turnering. Kompetensen och förutsättningarna för detta finns i Skellefteå. Jag ser verkligen fram emot att besöka turneringen, säger Rune.

– Jag lärde känna Rune när vi möttes som tränare i SSL i början av 2000-talet och sedan jobbade vi båda också åt Innebandymagazinet samtidigt under några år. Utanför planen har vår vänskap fördjupats och RMA-konceptet, rätt mental attityd, som Rune föreläser om är väldigt spännande, säger Jonas Fahlman.

 

Mer detaljerad information och exakta tider för föreläsningarna 3–5/5 2024 kommer under fliken cupinfo på hemsidan.

Välkomna att #delaglädjen och gratisäta vår #plusmeny i SFBC 2024!