Grattis, gratis valborgsmässofirande!

Grattis ungdomar, gratis valborgsfirande!

Här kommer en julklapp från Skellefteå Floorball Cup till alla skolungdomar på högstadiet och gymnasiet - det blir gratis att anmäla lag och vara med och spela innebandy i den öppna klassen i SFBC på valborgsmässoafton 2024.

– I våra utvärderingar av SFBC 2023 fick vi väldigt positiv feedback av såväl föräldrar som ungdomar för att vi erbjöd möjligheten för unga att antingen spela innebandy eller kolla på kompisar som spelade innebandy på valborgsmässoafton, jämfört med sämre utealternativ som är vanliga en sådan kväll. Tillsammans skapade vi i Balderhallarna något av en öppen ungdomsfritidsgård vilket även olika samhällsaktörer visat uppskattning för, säger Jonas Fahlman, general manager, Skellefteå Floorball Cup.

SFBC utvecklar nu detta koncept ytterligare och låter alla vara med – helt utan kostnad. Ordinarie pris för att anmäla ett lag i den öppna klassen – där vilka konstellationer av lag som helst kan anmäla sig och oberoende om det handlar om licensierade spelare eller inte och i vilken ålder som helst – är annars 2000 kr.

– Varje match som spelas i SFBC är förenad med kostnader för oss som cuparrangör med hallhyror och domararvoden. Likafullt väljer vi att erbjuda gratis anmälningsavgift till alla skolungdomar som skapar ett lag – gärna med sin skolklass för att stärka sammanhållningen – och vill hänga hos oss på valborgsmässoafton. Förhoppningsvis hittar vi någon partner som delar vår samhällssyn och vill kliva fram och sponsra mervärdena som vi i och med detta skänker för ungdomar. SFBC väljer att göra denna satsning för att visa hur viktigt vi tycker att det är att erbjuda ungdomar ett hälsosamt, socialt och drogfritt alternativ, säger Jonas Fahlman.

Alla som önskar att kostnadsfritt anmäla ett ungdomslag i den öppna klassen den 30 april 2024 går helt enkelt in och gör det på vår hemsida med ett smidigt anmälningsförfarande. Erbjudandet gäller så länge det finns plats för alla som vill vara med – gratis är gott!