IBK Dalen kommer till spel och bidrar till SFBC:s #plusmeny

Vår #plusmeny i Skellefteå Floorball Cup 2024 blir ännu mer aptitlig!

IBK Dalen kommer till spel med sina elitlag i SFBC:s seniorklasser.

– Vi gillar att Dalens damlag och herrlag kommer och förgyller SFBC med sin närvaro, plus det faktum att de utöver matcherna även medverkar till gratis mervärden för alla deltagare och besökare i SFBC, säger Jonas Fahlman, general manager, Skellefteå Floorball Cup.

Det finns gott om skelleftebekantingar i Dalens elitlag som i och med SFBC får en chans att visa upp sig på hemmaplan.

Dalens herrlag toppar norra allsvenskan efter tre raka segrar. När Dalen vann tvåsiffrigt över Gävle, 10–4, i lördagens seriematch i Umeå spelade sex spelare som fått sin innebandyfostran i Skellefteå: Pär Forsman, Alexander Hedlund, Anton Åkerlund, Emil Wiklund, Carl From och Felix Andersson.

Dalens damlag toppar norra allsvenskan efter tre raka segrar. Bland de ledande spelarna i laget finns inte minst två nyförvärv till den här säsongen från Gamla Stan, Elin Hultman och Emmy Helander .

– Det finns goda chanser att Dalen kan lyckas i sina kommande kval uppåt och att både damerna och herrarna i så fall kommer till Skellefteå Floorball Cup som nyblivna SSL-lag, säger Jonas Fahlman.

 

Den 43-årige norske forwardslegendaren Ketil Kronberg med flera Dalenspelare blev väldigt uppskattade för det teknikpass som genomfördes för utespelare i SFBC 2023.

– Det känns roligt att vi kan samarbeta med Skellefteå Floorball Cup och att våra spelare får synas i Skellefteå på flera sätt. Herrlaget ska se till att försvara sin titel i SFBC och damlaget ska ta revansch på Gamla Stan efter förlusten i finalen senast. Sedan ska vi även se till att det kommer fler lag från Dalen till SFBC i ungdomsklasserna och paraklassen, säger Urban Karlsson, klubbdirektör och damlagstränare i Dalen.

 

Under hela SFBC 2024 kommer en teknikbana och målburar för prickskytte att finnas uppställt i Eddahallens B-hall som är öppet och gratis för alla att nyttja fritt.

Plus detta:

Lördag 4/5 kl 09–11, Edda B, 2 herrspelare + 2 damspelare från Dalen på plats för att inspirera och instruera.

Lördag 4/5 kl 14–16, Edda B, 2 herrspelare + 2 damspelare från Dalen på plats för att inspirera och instruera.

Välkomna!