Världsmästaren klar för SFBC!

Skellefteå Floorball Cup satsar på unika mervärden.

Alla deltagare i SFBC erbjuds något extra, utan extra kostnad, direkt kopplat till sin roll.

Cupen kommer att avbryta matchandet under lördagskvällen den 28/4 2023 och då möjliggöra något mer för alla: målvakter plus att medföljande föräldrar erbjuds en gratis utbildning i föräldraskap kopplat till idrottandet.

Det första namnet för dessa extrasatsningar är nu klart. Det är Pontus Boman, en av Sveriges mest välmeriterade målvaktstränare, som kommer tillbaka till Skellefteå där hans innebandykarriär en gång tog sin början.

Pontus fungerar idag som målvaktstränare för det svenska damlandslaget och U19-landslaget, där han är nybliven världsmästare, samt arbetar till vardags med målvaktsträningen i Pixbo Wallenstam och driver egna målvaktscamps.

Pontus kommer att hålla i målvaktsträning för alla intresserade målvakter som deltar i SFBC under den nämnda kvällen. Han finns även kvar dagen efter i en monter i huvudarenan Balder för alla som vill prata mer enskilt, ställa frågor och veta mer.

– Skellefteå Floorball Cup känns nyskapande och jag gillar det inkluderande perspektivet, att alla får vara med, och även satsningarna på mervärden. Jag ser fram emot att få komma hem till Skellefteå och möta en massa nyfikna målvakter. Det betyder väldigt mycket för mig att få vara på plats och se innebandyn växa i min hemstad, säger Pontus.

– Vi är mycket nöjda med att ha lyckats engagera en av innebandyvärldens mest välrenommerade målvaktstränare. Jag har lärt känna Pontus genom att vi båda utbildar innebandytränare på riksnivå och vet vilken skicklig instruktör han är. Pontus blir ett attraktivt bonusinslag för alla målvakter som är med i vår cup och vill utveckla sitt målvaktsspel, säger Jonas Fahlman, general manager för Skellefteå Floorball Cup.