Första utländska lagen klara!

Skellefteå Floorball Cup har en tydlig ambition att bli en internationell turnering. Nu är det redan klart att så blir fallet – närmare fem månader före det första genomförandet av SFBC.

Det är norska Bodö IBK som har anmält två lag till spel i SFBC i damklassen respektive herrklassen.

– Vi har bestämt oss för att göra en rolig säsongsavslutning med att åka iväg och spela en cup. Vi hittade Skellefteå Floorball Cup som presenterar ett väldigt bra upplägg. Skellefteå är också en av de närmaste platserna för oss att åka på cup till. Det tar inte mer än sex timmar i bil, ungefär som en vanlig bortamatch i serien för oss. Dessutom blir det intressant att matcha mot svenska lag som generellt sett befinner sig på en högre nivå än norska lag, säger Johanna Ragnarsson, allt-i-allo i Bodö IBK som tränare i herrlaget och spelare i damlaget.

Bodö IBK spelar på division I-nivå i Norge. Både herr- och damlaget toppar för närvarande tabellerna i de näst högsta serierna.

– Från dag ett i förberedelsearbetet har ambitionen varit att Skellefteå Floorball Cup ska bli en internationell turnering. I och med att Bodö glädjande nog kommer att delta med dubbla lag är vi nu där och vi välkomnar fler utländska lag till spel hos oss. Vi har ett attraktivt erbjudande med gratis anmälningsavgift för alla utländska lag. Då kan de utländska lagen som reser till Skellefteå istället lägga sina pengar på boende, mat och annat när de kommer hit. Samtidigt har vi antagits i Internationella Innebandyförbundets turneringskalender vilket är en viktig statusmarkör och något som ger global spridning, säger SFBC:s general manager Jonas Fahlman.